Bahan-bahan ( Saiz 9" ) ::
120 gm gula kastor
100 gm tepung gandum (saya guna tepung naik sendiri)
20 gm serbuk koko
4 biji telur
10 gm ovalette
20 gm air (saya guna air sejuk yang telah dimasak)
1 sk esen vanila
20 ml minyak jagung (saya cairkan mentega)
Untuk hiasan :
Nondiary whipping cream (dipukul sehingga kembang-saya tidak guna banyak, takut muak), Jem blueberry (buah)
Ceri merah,
Chocolate rice (sorilah campur-2 bahasa)
Cara-cara :
Campurkan kesemua bahan kecuali minyak..
Putar pada kelajuan tinggi selama 10-15 minit.
Perlahankan putaran, masukkan minyak.
Griskan loyang, masukkan adunan dan bakar selama 30-35 minit.
Sejukan kek, potong 2 lapisan..
Sapu krim dan letakkan beri.
Naikkan kek atas lapisan yang telah dikrim tadi dan sapu semua bahagian kek dengan krim.
~~Saya memang sapu sedikit.
Hiaslah mengikut citarasa kita. ~~
120 gm gula kastor
100 gm tepung gandum (saya guna tepung naik sendiri)
20 gm serbuk koko
4 biji telur
10 gm ovalette
20 gm air (saya guna air sejuk yang telah dimasak)
1 sk esen vanila
20 ml minyak jagung (saya cairkan mentega)
Untuk hiasan :
Nondiary whipping cream (dipukul sehingga kembang-saya tidak guna banyak, takut muak), Jem blueberry (buah)
Ceri merah,
Chocolate rice (sorilah campur-2 bahasa)
Cara-cara :
Campurkan kesemua bahan kecuali minyak..
Putar pada kelajuan tinggi selama 10-15 minit.
Perlahankan putaran, masukkan minyak.
Griskan loyang, masukkan adunan dan bakar selama 30-35 minit.
Sejukan kek, potong 2 lapisan..
Sapu krim dan letakkan beri.
Naikkan kek atas lapisan yang telah dikrim tadi dan sapu semua bahagian kek dengan krim.
~~Saya memang sapu sedikit.
Hiaslah mengikut citarasa kita. ~~
0 ulasan:
Catat Ulasan